Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Stare objave > Poziv za učesnike/ce treninga: „Pomoć pomagačima – Podrška deci i mladima u migrantskoj krizi“

Poziv za učesnike/ce treninga: „Pomoć pomagačima – Podrška deci i mladima u migrantskoj krizi“

ТРЕНИНГ „Помоћ помагачима – Подршка деци и младима у мигрантској кризи“

Лесковац, Србија, 01. – 07. март 2016.

– Активан/на си у удружењу младих/за младе/канцеларији за младе у Србији?
– Желиш да сазнаш како да успешно креираш и спроведеш програме подршке мигрантима у Србији?
– Желиш да научиш како да на најбољи начин, а у складу са својим могућностима помогнеш деци и младима који су се нашли на путу?
– Препознајеш значај подршке мигрантима, посебно младима и деци који су се нашли на путу?
– Твоја организација/канцеларија за младе жели/планира да се укључи и пружи помоћ мигрантима који пролазе кроз Србију, и сматрате да вам је потребна подршка?

Ако си на ова питања одговорио/ла са ДА, настави да читаш, ово је позив баш за тебе.

Удружење „Народни парламент“ позива заинтересоване младе, омладинске лидере/ке, волонтере/ке, омладинске раднике/це, активисте/киње из организација младих и за младе и канцеларија за младе да се пријаве за учешће на тренингу „Помоћ помагачима – Подршка деци и младима у мигрантској кризи“, који ће се одржати у Лесковцу у периоду од 1. до 7. марта 2016. године.

Трајање и концепт програма:
Програм обухвата седмодневни тренинг који ће се одржати у периоду од 1. до 7. марта 2016, као и подршку у периоду након тренинга, током које ће учесницима бити на располагању информације и менторска подршка у вези спровођења активности које ће испланирати током тренинга, а везане су за побољшање положаја миграната који пролазе кроз Србију, с посебним фокусом на децу и младе. Током тренинга биће организована једнодневна посета прихватном центру за мигранте и рад на терену са децом и младима.

Коме је намењен програм? Програм је намењен омладинским лидерима/кама, волонтерима/кама, омладинским радницима/цама, активистима/кињама из удружења младих и за младе и канцеларија за младе на територији Србије.

Пријаве, рокови и логистичке информације
Тренинг ће бити одржан у Лесковцу, у периоду од 1. до 7. марта 2016. године. Позив је отворен за учеснике/це који/е одговарају траженом профилу и у могућности су да присуствују свим данима тренинга. Током тренинга биће организована једнодневна посета прихватном центру за мигранте и рад на терену са децом и младима, а све трошкове посете покрива организатор.
Одабраним учесницима/цама обезбеђен је смештај, исхрана и радни материјал за тренинг. Трошкови превоза из места доласка до Лесковца и назад учесницима ће бити рефундирани у висини повратне аутобуске карте. Више логистичких информација биће послато одабраним учесницима/цама.
Пријавни формулар за тренинг можете преузети овде. Рок за слање пријаве је 24. фебруар. Предност имају раније пристигле пријаве. Одабрани учесници биће контактирани и прослеђене им логистичке информације до 25. фебруара.

Тренинг се одржава уз финансијску подршку Европске Фондације за Младе Савета Европе (European Youth Foundation) а у оквиру пројекта „Youth workers address refugee crisis in Serbia“

 

Council_of_Europe EYF_LOGO