Latinica | Ćirilica [google-translator]

Poziv za učesnike/ce treninga: „Pomoć pomagačima – Podrška deci i mladima u migrantskoj krizi“

TRENING „Pomoć pomagačima – Podrška deci i mladima u migrantskoj krizi“

Leskovac, Srbija, 01. – 07. mart 2016.

– Aktivan/na si u udruženju mladih/za mlade/kancelariji za mlade u Srbiji?
– Želiš da saznaš kako da uspešno kreiraš i sprovedeš programe podrške migrantima u Srbiji?
– Želiš da naučiš kako da na najbolji način, a u skladu sa svojim mogućnostima pomogneš deci i mladima koji su se našli na putu?
– Prepoznaješ značaj podrške migrantima, posebno mladima i deci koji su se našli na putu?
– Tvoja organizacija/kancelarija za mlade želi/planira da se uključi i pruži pomoć migrantima koji prolaze kroz Srbiju, i smatrate da vam je potrebna podrška?

Ako si na ova pitanja odgovorio/la sa DA, nastavi da čitaš, ovo je poziv baš za tebe.

Udruženje „Narodni parlament“ poziva zainteresovane mlade, omladinske lidere/ke, volontere/ke, omladinske radnike/ce, aktiviste/kinje iz organizacija mladih i za mlade i kancelarija za mlade da se prijave za učešće na treningu „Pomoć pomagačima – Podrška deci i mladima u migrantskoj krizi“, koji će se održati u Leskovcu u periodu od 1. do 7. marta 2016. godine.

Trajanje i koncept programa:
Program obuhvata sedmodnevni trening koji će se održati u periodu od 1. do 7. marta 2016, kao i podršku u periodu nakon treninga, tokom koje će učesnicima biti na raspolaganju informacije i mentorska podrška u vezi sprovođenja aktivnosti koje će isplanirati tokom treninga, a vezane su za poboljšanje položaja migranata koji prolaze kroz Srbiju, s posebnim fokusom na decu i mlade. Tokom treninga biće organizovana jednodnevna poseta prihvatnom centru za migrante i rad na terenu sa decom i mladima.

Kome je namenjen program? Program je namenjen omladinskim liderima/kama, volonterima/kama, omladinskim radnicima/cama, aktivistima/kinjama iz udruženja mladih i za mlade i kancelarija za mlade na teritoriji Srbije.

Prijave, rokovi i logističke informacije
Trening će biti održan u Leskovcu, u periodu od 1. do 7. marta 2016. godine. Poziv je otvoren za učesnike/ce koji/e odgovaraju traženom profilu i u mogućnosti su da prisustvuju svim danima treninga. Tokom treninga biće organizovana jednodnevna poseta prihvatnom centru za migrante i rad na terenu sa decom i mladima, a sve troškove posete pokriva organizator.
Odabranim učesnicima/cama obezbeđen je smeštaj, ishrana i radni materijal za trening. Troškovi prevoza iz mesta dolaska do Leskovca i nazad učesnicima će biti refundirani u visini povratne autobuske karte. Više logističkih informacija biće poslato odabranim učesnicima/cama.
Prijavni formular za trening možete preuzeti ovde. Rok za slanje prijave je 24. februar. Prednost imaju ranije pristigle prijave. Odabrani učesnici biće kontaktirani i prosleđene im logističke informacije do 25. februara.

Trening se održava uz finansijsku podršku Evropske Fondacije za Mlade Saveta Evrope (European Youth Foundation) a u okviru projekta „Youth workers address refugee crisis in Serbia“

 

Council_of_Europe EYF_LOGO