Latinica | Ćirilica [google-translator]

Međunarodni dan mladih u Leskovcu

I u Leskovcu se danas obeležava Međunarodni dan mladih, godišnji međunarodni događaj koji se slavi 12. avgusta. Prvi put obeležen 2000. godine, dan ima svrhu da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata.

Udruženje Narodni parlament na današnji dan simbolično započinje kampanju zagovaranja za kvalitetnije programe i servise za mlade na lokalu. Prvi korak kampanje je ispitivanje potreba mladih u Leskovcu. Mladi na našim događajima od danas imaju priliku da popune jedinstvenu anketu u formi razglednice, a kojom će donosiocima odluka poslati poruku koji su to sadržaji i programi koji nedostaju u lokalnoj sredini. Razglednice su adresirane na Grad Leskovac, i na našim štandovima postojaće i improvizovano poštansko sanduče gde ćemo ih prikupljati.

IMG_3915      IMG_3914      IMG_3920

Pošto prikupimo informacije o potrebama mladih, naš tim će ih statistički obraditi i objedinjene rezultate ovog mini istraživanja, zajedno sa porukama mladih poslati donosiocima odluka u gradu. U saradnji sa Kancelarijom za mlade Grada Leskovca, zagovaraćemo da se predložene aktivnosti i programi uvedu u već postojeće servise i sadržaje gradskih institucija.

Prvi događaj gde će mladi iz Leskovca imati priliku da popune ove razglednice-ankete je upravo žurka i poi radionica povodom obeležavanja dana mladih, koja će se održati u sredu 12.8. od 20 časova na platou ispred Kulturnog centra. Uz dobru muziku i druženje, mladi će imati prilike da sa instruktorima ovladaju poi veštinom, ali i da prisustvuju festivalu vatre koji će predstavljati završni deo ove manifestacije.

IMG_3912    IMG_3929    IMG_3930    IMG_3949

IMG_3962    IMG_3970    IMG_3966    IMG_3965   

IMG_3975    IMG_3973

Jer svaki dan treba da bude MEĐUNARODNI DAN MLADIH