Latinica | Ćirilica [google-translator]

Divac fondacija i Narodni parlament rade na promociji ‘Community’ kartice

Uvođenje „community“ (Stvarno važne) kartice predstavlja inovativni i održivi model razvoja lokalnih zajednica, potpuno jedinstven u Srbiji.  „Community“ kartica je vrsta lojalti kartice sa svim njenim karakteristikama i pogodnostima za kupca, s tim što predstavlja način za prikupljanje sredstava namenjenih lokalnoj zajednici.

Naime, svaki put kada vlasnik kartice izvrši kupovinu u zanatskim radnjama, trgovinama, buticima i drugim pravnim licima koja budu učestvovala u programu, procenat od iznosa računa odlazi u Fond za zajednicu, a određeni procenat se kao nagrada, odnosno popust vraća kupcu. Fond za zajednicu biće formiran u svakoj od pet odabranih opština/gradova, a vlasnici kartice će korišćenjem iste donirati bez dodatnih troškova.

Od sredstava koja se na ovaj način prikupe u toku godine, biće podržani projekti za unapređenje lokane zajednice, čime svaki vlasnik kartice neposredno učestvuje u poboljšanju svog okruženja. Putem direktnog glasanja svi vlasnici kartica moći će da učesvuju u odabiru najvažnijih projekata u svojoj zajednici.

Više na Internet prezentaciji Fondacije „Ana i Vlade Divac“.