Latinica | Ćirilica [google-translator]

Poziv za događaj povodom početka nove faze Resurs centra za OCD u Srbiji

Pozivamo Vas da prisustvujete obeležavanju početka nove faze Resurs centra za organizacije civilnog društva koju realizuju Građanske inicijative zajedno sa partnerskim organizacijama, a uz finansijsku podršku Evropske unije do kraja 2021. godine. Događaj koji ovom prilikom organizujemo održaće se u utorak, 12. februara 2019. godine, u EU Info centru (Kralja Milana 7) sa početkom u 13 časova.

Građanske inicijtive su već skoro 23 godine (od svog osnivanja 1996.godine) prepoznate kao udruženje koje ima resursnu funkciju za civilno društvo Srbije. U periodu od 2014. do 2017.godine, preko 3000 pojedinaca iz više od 2000 OCD učestvovalo je u različitim aktivnostima Resurs centar Građanskih inicijativa (RC GI), dok je osoblje RC GI odgovorilo na više od 400 upita.

Konzorcijum organizacija okupljenih oko Građanskih inicijativa – Trag fondacija, Catalyst Balkans, Srbija u pokretu, Centar za socijalnu politiku, Bečejsko udruženje mladih, FORCA Požega, Narodni parlament Leskovac – će i u naredne 3 godine nastaviti da radi na osnaživanju OCD, kako bi zajedno doprineli procesima demokratizacije i evropskih integracija Srbije kroz aktivnije učešće građana u procesima donošenja odluka i stvaranje povoljnijeg okruženja za delovanje OCD. U ovoj fazi usluge RC će biti decentralizovane kroz postojanje tri lokalna resurs centra u Bečeju, Požegi I Leskovcu.

Tokom sprovođenja ovog projekta nastavićemo da budemo fleksibilni u pružanju usluga, što podrazumeva prepoznavanje i odgovaranje na potrebe različitih OCD. Takođe, sa zainteresovanim OCD sarađivaćemo kroz direktan kontakt, prilagođen pristup i stalnu podršku.

Različite aktivnosti u koje će biti uključene OCD, formalne i neformalne mreže i lokalne inicijative građana, imaju za cilj da doprinesu njihovom dugoročnom strateškom razvoju, izgradnji baze podrške, povećanju odgovornosti, nezavisnosti I efektivnosti.

Osim predstavljanja planiranih aktivnosti i očekivanih rezultata, ovo će takođe biti prilika da svoja iskustva i primere dobre prakse predstave dosadašnji korisnici usluga Resurs centra.

Radni jezici događaja su engleski i srpski, uz obezbeđen simultani prevod.

Molimo zainteresovane predstavnike /ce OCD da svoje učešće potvrde ovde najkasnije do ponedeljka, 11. februara 2019.godine.

    Agenda

    Poziv