Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Stare objave > Održana završna konferencija na projektu “Strateški planiramo, dajemo doprinos bržem razvoju lokalne zajednice”

Održana završna konferencija na projektu “Strateški planiramo, dajemo doprinos bržem razvoju lokalne zajednice”

На конференцији под називом “Учешће цивилног друштва у формулисању политика на локалном нивоу – изазови и перспективе”, одржаној 26. фебруара 2015. године у Параћину, представљени су резултати пројекта који је Центар за равномерни регионални развој (ЦенТриР) из Београда, реализовао у сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина Србије (СКГО), удружењем „Народни парламент“ из Лесковца и удружењем „Грађанска шанса“ из Ваљева, у трајању од децембра 2013. до фебруара 2015. године.

Учесницима конференције су представљени резултати истраживања о учешћу цивилног сектора у стратешком планирању на локалном нивоу, а представници појединих општина/градова и ОЦД су поделили своја искуства о учешћу у процесу стратешког планирања на локалном нивоу, те на тај начин представили примере добре праксе.

Посебно интересантно излагање о учешћу цивилног друштва у формулисању политика на локалном нивоу имала је Ванеса Белкић, извршна директорка ЦенТриРа, која је том приликом представила и публикацију “Учешће цивилног сектора у стратешком планирању на локалном нивоу – Водич кроз добру праксу”. Публикацију можете преузети овде

IMG_2932    IMG_2934    IMG_2936    IMG_2947

На крају конференције уручене су захвалнице једном броју општинских и градских управа за сарадњу у спровођењу пројекта и резултате који су постигнути, као и организацијама цивилног друштва које су својим активним учешћем допринеле реализацији пројекта.

Logo-EU

Завршна конференција је одржана поводом успешне реализације пројекта „Стратешки планирамо дајемо допринос бржем развоју локалне заједнице“, који је финансирала Европска унија, а суфинансирала Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије.