Latinica | Ćirilica [google-translator]

Održana završna konferencija na projektu “Strateški planiramo, dajemo doprinos bržem razvoju lokalne zajednice”

Na konferenciji pod nazivom “Učešće civilnog društva u formulisanju politika na lokalnom nivou – izazovi i perspektive”, održanoj 26. februara 2015. godine u Paraćinu, predstavljeni su rezultati projekta koji je Centar za ravnomerni regionalni razvoj (CenTriR) iz Beograda, realizovao u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština Srbije (SKGO), udruženjem „Narodni parlament“ iz Leskovca i udruženjem „Građanska šansa“ iz Valjeva, u trajanju od decembra 2013. do februara 2015. godine.

Učesnicima konferencije su predstavljeni rezultati istraživanja o učešću civilnog sektora u strateškom planiranju na lokalnom nivou, a predstavnici pojedinih opština/gradova i OCD su podelili svoja iskustva o učešću u procesu strateškog planiranja na lokalnom nivou, te na taj način predstavili primere dobre prakse.

Posebno interesantno izlaganje o učešću civilnog društva u formulisanju politika na lokalnom nivou imala je Vanesa Belkić, izvršna direktorka CenTriRa, koja je tom prilikom predstavila i publikaciju “Učešće civilnog sektora u strateškom planiranju na lokalnom nivou – Vodič kroz dobru praksu”. Publikaciju možete preuzeti ovde

IMG_2932    IMG_2934    IMG_2936    IMG_2947

Na kraju konferencije uručene su zahvalnice jednom broju opštinskih i gradskih uprava za saradnju u sprovođenju projekta i rezultate koji su postignuti, kao i organizacijama civilnog društva koje su svojim aktivnim učešćem doprinele realizaciji projekta.

Logo-EU

Završna konferencija je održana povodom uspešne realizacije projekta „Strateški planiramo dajemo doprinos bržem razvoju lokalne zajednice“, koji je finansirala Evropska unija, a sufinansirala Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.