Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Stare objave > Održana završna konferencija na projektu “Strateški planiramo, dajemo doprinos bržem razvoju lokalne zajednice”

Održana završna konferencija na projektu “Strateški planiramo, dajemo doprinos bržem razvoju lokalne zajednice”

Na konferenciji pod nazivom “Učešće civilnog društva u formulisanju politika na lokalnom nivou – izazovi i perspektive”, održanoj 26. februara 2015. godine u Paraćinu, predstavljeni su rezultati projekta koji je Centar za ravnomerni regionalni razvoj (CenTriR) iz Beograda, realizovao u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština Srbije (SKGO), udruženjem „Narodni parlament“ iz Leskovca i udruženjem „Građanska šansa“ iz Valjeva, u trajanju od decembra 2013. do februara 2015. godine.

Učesnicima konferencije su predstavljeni rezultati istraživanja o učešću civilnog sektora u strateškom planiranju na lokalnom nivou, a predstavnici pojedinih opština/gradova i OCD su podelili svoja iskustva o učešću u procesu strateškog planiranja na lokalnom nivou, te na taj način predstavili primere dobre prakse.

Posebno interesantno izlaganje o učešću civilnog društva u formulisanju politika na lokalnom nivou imala je Vanesa Belkić, izvršna direktorka CenTriRa, koja je tom prilikom predstavila i publikaciju “Učešće civilnog sektora u strateškom planiranju na lokalnom nivou – Vodič kroz dobru praksu”. Publikaciju možete preuzeti ovde

IMG_2932    IMG_2934    IMG_2936    IMG_2947

Na kraju konferencije uručene su zahvalnice jednom broju opštinskih i gradskih uprava za saradnju u sprovođenju projekta i rezultate koji su postignuti, kao i organizacijama civilnog društva koje su svojim aktivnim učešćem doprinele realizaciji projekta.

Logo-EU

Završna konferencija je održana povodom uspešne realizacije projekta „Strateški planiramo dajemo doprinos bržem razvoju lokalne zajednice“, koji je finansirala Evropska unija, a sufinansirala Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.