Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Vesti > Program osnaživanja aktivista i aktivistkinja koji se bave zaštitom ljudskih prava

Program osnaživanja aktivista i aktivistkinja koji se bave zaštitom ljudskih prava

Комитет правника за људска права (YUCOM), Београдски центар за безбедносну политику (БЦБП) и Удружење „Народни парламент“ из Лесковца позивају активисте и активисткиње из Новог Пазара, Крагујевца, Ниша, Лесковца, Ужица, Шапца, Пожеге и околине да се пријаве на четвородневни програм оснаживања у погледу њихових права, могућности и заштите. Програм обухвата четири дана активности које ће се одржати у периоду од 23. новембра до 13. децембра 2020. године путем Зоом платформе. Датуми одржавања програма за сваки од појединачних градова биће прецизирани након селекције учесника и учесница.

Уколико се бавите заштитом људских, мањинских или ЛГБТ права, суочавањем са прошлошћу, родном равноправношћу, заштитом животне средине и сличним областима од значаја за вашу локалну заједницу ово је идеална прилика да стекнете додатна знања на који начин се можете заштити или реаговати на нападе и притиске проузроковане вашим активностима. У периоду од септембра 2020. до фебруара 2021. године, уз придржавање мера сузбијања пандемије ЦОВИД-19, наш тим ће организовати низ обука за невладине организације и активисте из 15 градова у Србији. Тренинзи су до сада одржани у Београду, Новом Саду и Вршцу, али услед погоршања епидемиолошке ситуације, тим је осмислио и прилагодио програм онлине формату.

У ситуацији у којој се сужава простор за деловање цивилног друштва, желимо да кроз свеобухватну стратегију деловања, покренемо неколико акција у циљу унапређивања положаја и заштите права бранитеља и бранитељки људских права. У току 2021. године учесници ће бити позвани и да поднесу предлоге пројеката који настоје да допринесу решавању неког проблема у локалној заједници у вези са заштитом права из области којима се баве или унапређењем њиховог положаја у срединама у којима раде.

Уколико сте заинтересовани да похађате тренинг можете да се пријавите слањем следећих података на е-маил адресу office@yucom.org.rs. Пријаве можете да пошаљете до четвртка 19. новембра 2020. године до 17.00. У мејлу је потребно назначити име и презиме, број телефона, град у ком живите / делује Ваша организација или неформална група, која је област деловања, да ли имате искуства са похађањем програма путем Зоом апликације и да ли Вам је потребна техничка подршка. Након пријаве учешћа и сумирања листе свих учесника и учесница, добићете потврду са регистрационим линком, прецизираним датумима за Ваш град и свим потребним инструкцијама за учешће путем Зоом платформе.

Више информација о програму и нацрт агенде.

Objavljeno u:
Objavljeno dana: