Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Vesti > Trening za osnaživanje aktivista koji se bave zaštitom ljudskih prava

Trening za osnaživanje aktivista koji se bave zaštitom ljudskih prava

Комитет правника за људска права ЈУКОМ, Београдски центар за безбедносну политику и Удружење „Народни парламент“ позивају активисте и активисткиње који се баве заштитом људских права да се пријаве за тренинг у Новом Саду, који ће се одржати на Салашу 137, 29. и 30. септембра 2020. са почетком у 10.00. 

Тренинг је усмерен на пренос знања и вештина локалним активистима са циљем проширења њихових могућности и увећања броја и квалитета активности локалних бранитеља и бранитељки људских права што даље води унапређењу нивоа заштите људских права. Дводневни тренинзи ће обухватити програм обуке о заштити права активиста, јавно заговарање, заштиту личне безбедност и сл., који су формулисани у складу са потребама идентификованим кроз претходно спроведено истраживање.

Након тренинга који ће се одржати у 15 градова у Србији организације и активисти из тих градова и околних места који узму учешће биће укључени у даље активности и додатне обуке током трогодишњег пројекта. У току 2021. године они ће бити позвани да и поднесу предлоге пројеката који настоје да допринесу решавању неког проблема у локалној заједници у вези са заштитом права из области којима се баве или унапређењем њиховог положаја у срединама у којима раде.

Уколико сте заинтересовани да похађате тренинг можете да се пријавите слањем следећих података на е-маил адресу office@yucom.org.rs и/или marija.maljan@yucom.org.rs: име, презиме, организација (уколико је примењиво), град и област деловања. Молимо Вас да своје учешће потврдите до понедељка 21. септембра 2020. године до 12,00. Број учесника на тренингу је ограничен како би тренинг могао да се одржи у складу са мерама спречавања ширења заразне болести ЦОВИД 19. Уколико Вам је неопходна рефундација путних трошкова молимо Вас да то нагласите у пријави, како бисмо Вам послали инструкције.

Objavljeno u:
Objavljeno dana: