Latinica | Ćirilica [google-translator]

U toku je Šta Nam Teško konkurs namenjen mladima

U ponedeljak 26. avgusta zvanično je počeo prvi krug konkursa “Šta Nam Teško“.
Kroz ovaj konkurs  će do kraja 2019. godine biti podržano 135 #ŠtaNamTeško akcija širom Srbije iznosom od 20.000 do 48.000 dinara po projektu, a ukupno sa čak 6.5 miliona dinara!

Projekat Nacionalni program volontiranja – MLADI SU ZAKON i konkurs „Šta nam teško“ sprovode Mladi istraživači Srbije  u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om iz Obrenovca i Narodnim parlamentom iz Leskovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Prvi krug konkursa za #ŠtaNamTeško akcije zvanično je otvoren od ponedeljka 26. avgusta do srede 25. septembra. Na konkursu mogu da učestvuju svi mladi (uzrasta od 15 do 30 godina) bilo da su članovi i članice udruženja mladih i udruženja za mlade bilo da to nisu, odnosno da predstavljaju neformalnu grupu mladih.

Svi detalji konkursa kao i smernice za konkurisanje nalaze se na platformi mladisuzakon.rs i možete ih pročitati klikom OVDE

U okviru programa razvijen i program mentorske podrške čiji je cilj da mladima koji bi želeli da urade nešto korisno u svojoj zajednici, a pritom nemaju prethodnog iskustva, pre svega pruži podršku i omogući da jedna od 135 #ŠtaNamTeško akcija koju će izvesti bude i proces  učenja. Dovoljno pročitati uslove konkursa na linku OVDE, promisliti o ideji i kontaktirati mentora ili mentorku koji su zaduženi za okrug a oni će im pomoći da do isteka roka za konkurisanje svoju ideju pretoče u prijavni formular i prijave se za učešće. Prijavni formular možete pogledati na linku OVDE.

Svi kontakti mentora i mentorki, kao i okruzi za koje su zaduženi, nalaze se na linku OVDE. Očekujemo vaše ideje i prijave!