Latinica | Ćirilica [google-translator]

Naše humanitarne akcije za pomoć stanovništvu iz poplavljenih područja

Udruženje „Narodni parlament“ je uz veliku pomoć i angažovanje naših volontera i volonterki podržalo i organizovalo više humanitarnih akcija za pomoć stanovništvu iz poplavljenih područja.

U saradnji sa Donorskom mrežom Srbije, u subotu 17. maja poslali smo veću količinu prikupljene garderobe i ćebadi Crvenom krstu Beograd. U saradnji sa Edukacionim centrom Leskovac, Resurs centrom i Unijom đačkih parlamenata srednjih škola organizovali smo prikupljanje humanitarne pomoći (pelena, hrane, hrane za bebe, vode i higijenskih sredstava) u klubu Gruv 21. maja 2014.

Volonteri i volonterke Narodnog parlamenta su organizovali i prikupljanje humanitarne pomoći na punktovima ispred većih marketa u proteklih nedelju dana, gde su pozivali građane da, prilikom porodične kupovine, u skladu sa svojim mogućnostima doniraju i nešto od onoga što je u prihvatnim centrima najpotrebnije.

U subotu, 24. maja 2014. godine, u Omladinskom klubu volonteri i volonterke Narodnog parlamenta organizovali su Humanitarnu karaoke žurku, za koju je ulaznica bila kašica, voda, konzerva hrane, pelene ili higijenska sredstva, i ovom prilikom prikupljena je značajna količina pomoći. Dešavanju je prethodio i humanitarni štand u centru grada koji je služio za proociju uključivanja u humanitarne aktivnosti kod građana.