Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Stare objave > Naše humanitarne akcije za pomoć stanovništvu iz poplavljenih područja

Naše humanitarne akcije za pomoć stanovništvu iz poplavljenih područja

Удружење „Народни парламент“ је уз велику помоћ и ангажовање наших волонтера и волонтерки подржало и организовало више хуманитарних акција за помоћ становништву из поплављених подручја.

У сарадњи са Донорском мрежом Србије, у суботу 17. маја послали смо већу количину прикупљене гардеробе и ћебади Црвеном крсту Београд. У сарадњи са Едукационим центром Лесковац, Ресурс центром и Унијом ђачких парламената средњих школа организовали смо прикупљање хуманитарне помоћи (пелена, хране, хране за бебе, воде и хигијенских средстава) у клубу Грув 21. маја 2014.

Волонтери и волонтерке Народног парламента су организовали и прикупљање хуманитарне помоћи на пунктовима испред већих маркета у протеклих недељу дана, где су позивали грађане да, приликом породичне куповине, у складу са својим могућностима донирају и нешто од онога што је у прихватним центрима најпотребније.

У суботу, 24. маја 2014. године, у Омладинском клубу волонтери и волонтерке Народног парламента организовали су Хуманитарну караоке журку, за коју је улазница била кашица, вода, конзерва хране, пелене или хигијенска средства, и овом приликом прикупљена је значајна количина помоћи. Дешавању је претходио и хуманитарни штанд у центру града који је служио за прооцију укључивања у хуманитарне активности код грађана.