Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Stare objave > Počelo prijavljivanje na 35 međunarodnih volonterskih kampova u Srbiji

Počelo prijavljivanje na 35 međunarodnih volonterskih kampova u Srbiji

Овог лета кроз програм „Млади су закон“ можеш да учествујеш и отпутујеш на један од 35 међународних волонтерских кампова у Србији, па да са другарима из иностранства упознаш неки други крај Србије, где ћеш волонтирати и учинити нешто лепо за ту заједницу. Више о камповима види на kampovi.mis.org.rs

Млади истраживачи Србије – Волонтерски сервис Србије, у сарадњи са удружењем Народни парламент и преко 30 партнерских организација, објављују позив за волонтере и волонтерке из свих делова Србије који желе да учествују на једном од 35 међународних волонтерских кампова који ће се током лета одржати широм Србије. На волонтерским камповима се раде послови од јавног значаја а кампови окупљају волонтере из целог света. Учешће на камповима од 7 до 14 дана је бесплатно, али сами плаћате пут, као и депозит од 2000 динара, који вам се враћа по повратку са кампа. Осим незаменљивог осећаја да раде нешто корисно и вредно за локалну заједницу млади размењују искуства, упознају нове културе и обичаје и стичу пријатељства за цео живот. Зато не пропустите да ове године пробате неки од међународних волонтерских кампова у Србији и сами упознате неке делове сопствене земље у којима до сада никада нисте били.

 

FB cover photo (serbian in serbia)

 

Брзо на интернет страницу kampovi.mis.org.rs да прегледате све те изванредне могућности за волонтирање и чим успете да се одлучите за један или неколико кампова пријавите се одмах, а као и до сада места се распоређују по систему: “ко први пошаље пријаву, добија место на кампу”! Интересовање је велико а на сваком кампу су отворена по два места за националне волонтере, док су остала места за међународне.

Када попуните пријаву дођите до нас да је потпишете, па да вас шаљемо! Можете нас наћи у Дому Синдиката у улици Косте Стаменковића 2/ И спрат или контактирати на телефон 016/236 890, мејл адресу office@parlament.org.rs сваког радног дана у периоду од 11:00 до 14:00 часова.

Средства за (су)финансирање 35 волонтерских кампова обезбеђена су кроз пројекат Младих истраживача Србије „Национални програм волонтирања младих МЛАДИ СУ ЗАКОН“  финансираног од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије и део су програма МЛАДИ СУ ЗАКОН

Ако си више заинтересован/а да са својим другарима организујеш и да урадиш нешто корисно у свом месту, види ОВДЕ отворен конкурс за финансирање омладинских волонтерских пројеката.

Видимо се!