Latinica | Ćirilica [google-translator]

Počeo volonterski kamp „Planina Kukavica“

Dolaskom volontera u planinarski dom „Preka voda“ na planini Kukavica, juče je zvanično počeo volonterski kamp u organizaciji Udruženja Narodni parlament i Planinarsko-skijaškog društva „Kukavica“.

Ukupno deset volontera iz cele Srbije, uz pomoć i podršku lokalnih volontera i dva kamp-lidera, učestvovaće u sređivanju planinarskog doma na planini Kukavici (farbanje, krečenje, čišćenje okoline od viška vegetacije…) kao i u uređenju okolnih planinskih staza (izrada i postavljanje putokaza, markera i sl). Volonteri će u slobodno vreme imati prilike da prošetaju planinskim stazama, fotografišu netaknutu prirodu, naprave kraće izlete do vrha Kukavice i kanjona reke Vučjanke gde mogu da posete hidroelektranu sagrađenu 1903. godine, a učestvovaće i u radionicama orijentiringa.

WP_20160816_15_19_33_Pro_LIWP_20160816_15_18_41_Pro

 

 

 

 

 

Planina Kukavica je dragulj juga Srbije, predeo izuzetne prirodne lepote i stanište mnogobrojnim biljnim i životinjskim vrstama. Planina je skoro u potpunosti prekrivena borovom i hrastovom šumom i lekovitim biljem, a među ljubiteljima prirode važi za vazdušnu banju. Kukavica se nalazi se na oko 28km južno od Leskovca.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

Kamp realizuje Udruženje Narodni parlament u saradnji sa Planinarsko-skijaškim društvom „Kukavica“ i Mladim istraživačima Srbije, a u okviru projekta „Mladi su zakon – Jablanički i pčinjski odrug“. Projekat finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Logo-(za Word, sa-cirilicnim-tekstom-Verdana) logo-mladi-su-zakonLogo MOSlogo mis