Латиница | Ћирилица
Народни парламент > Вести > Позив за подношење предлога пројеката за грантове

Позив за подношење предлога пројеката за грантовеПозив за подношење предлога пројеката за доделу грантова програм солидарно за права свих. Подршка браниоце људских права у локалним срединама 2021/2022.


Позивамо вас да се пријавите за Програм Солидарно за права свих – подршка бранитељима људских права у локалним срединама који има за циљ повећање ефикасности и отпорности локалних бранитеља људских права и побољшање заштите људских права у локалним срединама у Србији. У оквиру Позива ће бити подржано до 20 организација цивилног друштва и активиста појединаца.

Формулари за пријаву

Шта подразумева Програм Солидарно за права свих – подршка бранитељима људских права у локалним срединама?

Позив подржава активности организација цивилног друштва, неформалних група или активиста појединаца – које доприносе унапређењу положаја бранитеља људских права и заштити људских права у локалним срединама широм Србије. Позив подржава акције које теже следећем:
-Акције које јасно мапирају и теже решавању проблема у раду са институцијама, у вези са законским процедурама или прописима који утичу на положај активиста;
-Акције које подразумевају развој мерљивог плана и стратегије јавног заговарања у вези са заштитом људских права;
-Акције које предлажу повезивање између грађана, локалних власти, цивилног друштва и медија у процесу локалног заговарања и даље промоције резултата мреже „Солидарно за права свих“;
-Акције дефинисане на начин који доприноси побољшању људских права и слобода и / или положаја бранитељ људских права на локалном нивоу. 

Средства која се додељују у оквиру програма Солидарно за права свих – подршка бранитељима људских права у локалним срединама:

Лот 1.  200.000 ЕУР – за регистроване непрофитне организације цивилног друштва (удружења, фондације или задужбине).
минимални износ:10.000 ЕУР
максимални износ: 30.000 ЕУР
Трајање: до 12 месеци
 
Лот 2.  40.000 ЕУР – за неформалне групе и активисте појединце.
минимални износ: 1.000 ЕУР
максимални износ: 5.000 ЕУР
Трајање: до 12 месеци

Више информација о отвореном Позиву можете пронаћи ОВДЕ.
 
Ради ближег представљања овог Позива, 15. априла 2021. године у 12 часова биће одржана Инфо сесија, путем Zoom апликације.

Пријава за Инфо сесију траје до 13. априла 2021. године.

Додатна појашњења у вези са Позивом и поступком подношења предлога пројеката можете добити електронским путем слањем емајла на адресу hrd@yucom.org.rs најкасније до 23. априла 2021. године. 

Који је рок за подношење предлога пројеката?

Рок  је 27. април 2021. године, до 23 сата и 59 минута. 


Програм Солидарно за права свих – подршка бранитељима људских права у локалним срединама 2021./2022. се реализује уз финансијску помоћ Европске уније. За његову садржину искључиво је одговоран Комитет правника за људска права ЈУКОМ и партнери и та садржина нипошто не изражава званичне ставове Европске уније.