Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Vesti > Okrugli sto 6. juna u Leskovcu – Pristup pravosuđu u izvršnim postupcima

Okrugli sto 6. juna u Leskovcu – Pristup pravosuđu u izvršnim postupcima

У оквиру пројекта „Приступ правосуђу у извршним поступцима – изградња модела кроз перспективу заштите потрошача”, који спроводи Центар за европске политике из Београда у партнерству са Народним парламентом, а подржава УСАИД Пројекат владавине права организујемо округли сто у Лесковцу са темом поступака извршења из угла права потрошача. Циљ поменутог пројекта јесте подршка реформи и унапређењу ефикасности правосуђа у Републици Србији кроз повећану одговорност и транспарентност у раду јавних извршитеља.

На округлом столу биће представљени налази истраживања спроведеног у циљу идентификовања проблема и препрека за ефикасно укључивање организација за заштиту потрошача и других организација цивилног друштва у праћење рада јавних извршитеља, као и модели за укључивање ових организација у виду независног механизма за праћење рада јавних извршитеља.

Имајући у виду значај и актуелност теме, очекујемо да учешће у округлом столу и дискусији узму Комора јавних извршитеља, представници потрошачких организација и других локалних организација цивилног друштва, јавних комуналних предузећа, као и представници осталих заинтересованих страна у процесу извршења.

Округли сто ће се одржати 6. јуна 2019. године у Центру за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу (Лесковачког одреда 6), од 12 до 16 часова.

Учешће је неопходно потврдити слањем имена учесника преко наше контакт странице.

Ово ће бити прилика да на лицу места поразговарамо и покушамо заједно да дамо одговоре на релевантна питања. Надамо се да ћете нам се придружити и дати свој допринос најављеној дискусији!