Latinica | Ćirilica [google-translator]

Okrugli sto 6. juna u Leskovcu – Pristup pravosuđu u izvršnim postupcima

U okviru projekta „Pristup pravosuđu u izvršnim postupcima – izgradnja modela kroz perspektivu zaštite potrošača”, koji sprovodi Centar za evropske politike iz Beograda u partnerstvu sa Narodnim parlamentom, a podržava USAID Projekat vladavine prava organizujemo okrugli sto u Leskovcu sa temom postupaka izvršenja iz ugla prava potrošača. Cilj pomenutog projekta jeste podrška reformi i unapređenju efikasnosti pravosuđa u Republici Srbiji kroz povećanu odgovornost i transparentnost u radu javnih izvršitelja.

Na okruglom stolu biće predstavljeni nalazi istraživanja sprovedenog u cilju identifikovanja problema i prepreka za efikasno uključivanje organizacija za zaštitu potrošača i drugih organizacija civilnog društva u praćenje rada javnih izvršitelja, kao i modeli za uključivanje ovih organizacija u vidu nezavisnog mehanizma za praćenje rada javnih izvršitelja.

Imajući u vidu značaj i aktuelnost teme, očekujemo da učešće u okruglom stolu i diskusiji uzmu Komora javnih izvršitelja, predstavnici potrošačkih organizacija i drugih lokalnih organizacija civilnog društva, javnih komunalnih preduzeća, kao i predstavnici ostalih zainteresovanih strana u procesu izvršenja.

Okrugli sto će se održati 6. juna 2019. godine u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju u Leskovcu (Leskovačkog odreda 6), od 12 do 16 časova.

Učešće je neophodno potvrditi slanjem imena učesnika preko naše kontakt stranice.

Ovo će biti prilika da na licu mesta porazgovaramo i pokušamo zajedno da damo odgovore na relevantna pitanja. Nadamo se da ćete nam se pridružiti i dati svoj doprinos najavljenoj diskusiji!