Latinica | Ćirilica [google-translator]

TRENING „Lakše ostvarivanje socijalnih prava za nezaposlene i izbegle & interno raseljene mlade osobe“

 Udruženje „Narodni parlament“ poziva zainteresovane mlade da se prijave na trening „Lakše ostvarivanje socijalnih prava za nezaposlene i izbegle & interno raseljene mlade osobe“, koji se održava uz finansijsku podršku Evropske Fondacije za Mlade (European Youth Foundation). Trening će se održati u Leskovcu, od 3. do 9. juna 2015. godine.

Trajanje i koncept programa:

Program obuhvata sedmodnevni trening za 35 učesnika/ca u periodu od 3. do 9. juna 2015, kao i podršku u periodu nakon treninga, tokom koje će učesnicima biti na raspolaganju informacije i mentorska podrška u vezi sprovođenja ličnih planova koje će izraditi tokom treninga a vezani su za poboljšanje položaja učesnika programa u oblastima zapošljavanja, neformalnog obrazovanja, aktivizma i volonterizma.

Kome je namenjen program?

Program je namenjen nezaposlenim mladima, a posebno izbeglim & interno raseljenim osobama sa prebivalištem u Srbiji, starosti od 15 do 30 godina. Organizator može odlučiti da prihvati prijave najviše 5 osoba starijih od 30 godina koje odgovaraju profilu učesnika.

Ciljevi programa:

  • Motivisanje i osnaživanje učesnika/ca da zauzmu proaktivan stav u svom ličnom, socijalnom i profesionalnom razvoju,
  • Stimulisanje učesnika/ca za uključivanje u socijalne i ekonomske procese kroz planiranje i implementaciju ličnih planova i projekata tokom i nakon treninga
  • Povećanje zapošljivosti učesnika/ca kroz sticanje komunikacijskih veština, veština samopozicioniranja i prezentacije, kao i isticanje značaja usavršavanja kroz programe neformalnog obrazovanja
  • Pružanje dugoročne podrške učesnicima/cama kroz mentorstvo i komunikaciju nakon treninga
  • Povezivanje učesnika/ca sa predstavnicima organizacija za mlade/organizacija mladih u cilju daljeg razvoja i usavršavanja polaznika programa.

Prijave, rokovi i logističke informacije

Trening će biti održan u Leskovcu, u periodu od 3. do 9. juna 2015. godine. Poziv je otvoren za učesnike koji odgovaraju traženom profilu i u mogućnosti su da prisustvuju svim danima treninga.

Odabranim učesnicima/cama obezbeđen je smeštaj, ishrana i radni materijal za trening. Troškovi prevoza iz mesta dolaska do Leskovca i nazad učesnicima će biti refundirani u visini povratne autobuske karte. Više logističkih informacija biće poslato odabranim učesnicima/cama.

Prijavni formular za trening možete preuzeti ovde. Rok za slanje prijave je 15. maj. Odabrani učesnici biće kontaktirani i prosleđene im logističke informacije do 22. maja.

Council_of_Europe EYF_LOGO