Latinica | Ćirilica [google-translator]

Realizovana studijska poseta organizacijama u Sloveniji

U periodu od 1. do 4. decembra ove godine, Narodni parlament je organizovao studijsko putovanje u Sloveniju za ukupno deset omladinskih radnika/ca i koordinatora/ki Kancelarija za mlade iz Srbije.
Učesnici/ce su posetili SLOGU – slovenačku platformu nevladinih razvojnih organizacija kako bi se upoznali sa njihovom strukturom i aktivnostima na polju razvojne saradnje. Tokom poseta organizacijama civilnog društva u Ljubljani, učesnici/ce su imali prilike da čuju više o njihovom radu sa mladima i volonterima, a naročito o aktivnostima u oblasti razvojne saradnje i globalnog obrazovanja. Takođe, učesnici/ce studijske posete su imali priliku da posete i omladinski centar u Celju, SALTO resursni centar, kao i kancelariju za saradnju sa mladima u okviru Gradske uprave Ljubljane.
Nadamo se da će ova poseta i ostvareni kontakti biti početak uspešne saradnje između organizacija mladih i za mlade iz Srbije i Slovenije.

20151203_101406 20151203_140215 IMG_3245 IMG_3249

IMG_3251 IMG_3257 IMG_3291

O PROJEKTU
Ovo studijsko putovanje realizovano je u okviru projekta „Balancing the mind-set of youth work in Serbia – from aid receivers to global development supporters“ koji finansijski podržava Evropska komisija kroz kampanju European Year for Development 2015 i za cilj je imalo da omladinskim radnicima/cama pruži priliku da se upoznaju sa radom razvojnih nevladinih organizacija u Sloveniji i kroz razmenu iskustava uspostave saradnju.

EYD_emblem_3lines-EN Eyd_CSA