Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Stare objave > Realizovana studijska poseta organizacijama u Sloveniji

Realizovana studijska poseta organizacijama u Sloveniji

У периоду од 1. до 4. децембра ове године, Народни парламент је организовао студијско путовање у Словенију за укупно десет омладинских радника/ца и координатора/ки Канцеларија за младе из Србије.
Учесници/це су посетили СЛОГУ – словеначку платформу невладиних развојних организација како би се упознали са њиховом структуром и активностима на пољу развојне сарадње. Током посета организацијама цивилног друштва у Љубљани, учесници/це су имали прилике да чују више о њиховом раду са младима и волонтерима, а нарочито о активностима у области развојне сарадње и глобалног образовања. Такође, учесници/це студијске посете су имали прилику да посете и омладински центар у Цељу, САЛТО ресурсни центар, као и канцеларију за сарадњу са младима у оквиру Градске управе Љубљане.
Надамо се да ће ова посета и остварени контакти бити почетак успешне сарадње између организација младих и за младе из Србије и Словеније.

20151203_101406 20151203_140215 IMG_3245 IMG_3249

IMG_3251 IMG_3257 IMG_3291

О ПРОЈЕКТУ
Ово студијско путовање реализовано је у оквиру пројекта „Balancing the mind-set of youth work in Serbia – from aid receivers to global development supporters“ који финансијски подржава Европска комисија кроз кампању European Year for Development 2015 и за циљ је имало да омладинским радницима/цама пружи прилику да се упознају са радом развојних невладиних организација у Словенији и кроз размену искустава успоставе сарадњу.

EYD_emblem_3lines-EN Eyd_CSA