Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Stare objave > Konkurs za učešće na trećem regionalnom seminaru za predstavnike OCD

Konkurs za učešće na trećem regionalnom seminaru za predstavnike OCD

Центар за равномерни регионални развој–ЦенТриР из Београда заједно са удружењем „Народни парламент“ из Лесковца, удружењем „Грађанска шанса“ из Ваљева и Сталном конференцијом градова и општина–СКГО расписује конкурс намењен представницима/цама локалних удружења грађана/организација цивилног друштва, које имају седиште на територији статистичког региона Шумадија и Западна Србија, за учешће на регионалном семинару који ће бити организован од 12. до 14. децембра 2014. у Хотелу „Олимп“ на Златибору.

На конкурсу ће бити одабрано 30 представника/ца локалних удружења/организација цивилног друштва из Шумадије и Западне Србије, са циљем оснаживања њихових капацитета за учешће у процесима стратешког планирања на локалном нивоу. Током похађања семинара учесници ће стећи знања и вештине потребне за активно укључивање у различите фазе локалног стратешког планирања, како би могли да успешно заступају интересе грађана у процесима израде и спровођења локалних стратегија и планова, које ће у наредном периоду усвајати њихова општина/град. Такође, учесници ће имати прилику да се упознају са примерима добре праксе у области стратешког планирања, као и да размене искуства са ОЦД које су већ биле укључене у те процесе у својим локалним заједницама.

О условима конкурса и начину пријављивања можете прочитати више информација у Позиву и Апликационом формулару.

Пројекат „Стратешки планирамо-дајемо допринос бржем развоју локалне заједнице“ финансира Европска унија и суфинансира Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, кроз програм Подршка цивилном друштву- Национални програм 2012.

Logo-EU