Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Stare objave > Međunarodni dan volontera

Međunarodni dan volontera

Данас се широм света обележава Међународни дан волонтера, као подсећање на дан када је 1970. године створен Програм УН за волонтере.
По дефиницији волонтирање је добровољна делатност која је у интересу људи, није мотивисана финансијским интересом, подстиче активну грађанску улогу за добробит заједнице, подстиче развој људских потенцијала, подстиче самоорганизовање људи у заједничком решавању проблема… У пракси, волонтер/ка је особа која добровољно користи своје време, знање и вештине како би подстакла или помогла позитивне промене у свом окружењу.

У сусрет њиховом дану, тим Народног парламента жели да захвали свим младим људима који кроз наш волонтерски сервис несебично поклањају своје време локалној заједници, друже се и уче с нама, покрећу иницијативе и проналазе креативне начине да превазиђу препреке, спроводе хуманитарне акције, помажу својим суграђанима и вршњацима и својим идејама свакодневно обогаћују рад наше организације.
Подсећамо да су врата нашег волонтерског сервиса увек отворена за нове чланове, а пријава се може послати овде. Како би подстакли вршњаке да им се прикључе, неки од наших чланова/ица поделили су разлоге због којих волонтирају:

7                 2              5                 1

  4             6           3         

Волонтери нису плаћени не зато што су безвредни, већ зато што су непроцењиви.