Latinica | Ćirilica [google-translator]

Održan drugi regionalni seminar o lokalnom strateškom planiranju za predstavnike OCD-a

Predstavnici 18 OCD iz Vojvodine su od 21-23. novembra 2014. god. u Zrenjaninu pohađali drugi regionalni seminar o strateškom planiranju, namenjen organizacijama civilnog društva koje žele da ojačaju svoje kapacitete za uključivanje u izradu i sprovođenje lokalnih strategija u lokalnim zajednicama iz kojih dolaze. Polovinu učesnika su činili predstavnici ekoloških organizacija i organizacija koje se bave unapređenjem prava marginalizovanih grupa, kako bi se civilni sektor podstakao da participira u pripremi i sprovođenju ovih veoma značajnih sektorskih strategija na lokalnom nivou.

Seminar je u celosti bio zasnovan na radioničarskom radu, koji je omogućio da se učesnici upoznaju sa najvažnijim fazama ciklusa strateškog planiranja, zahvaljujući ulogama i zadacima koje su im na radionicama dodeljivane.

   Foto_01                               Foto_02                          Foto_03

Jačanje kapaciteta lokalnih OCD za strateško planiranje je jedna od aktivnosti na projektu „Strateški planiramo-dajemo doprinos bržem razvoju lokalne zajednice”, koji CenTriR iz Beograda zajednički sprovodi sa udruženjem „Narodni parlament“, udruženjem „Građanska šansa“ iz Valjeva i Stalnom konferencijom gradova i opština-SKGO.

Projekat finansira Evropska unija i sufinansira Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, kroz program Podrška civilnom društvu- Nacionalni program 2012.

Logo-EU