Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Stare objave > Održan drugi regionalni seminar o lokalnom strateškom planiranju za predstavnike OCD-a

Održan drugi regionalni seminar o lokalnom strateškom planiranju za predstavnike OCD-a

Представници 18 ОЦД из Војводине су од 21-23. новембра 2014. год. у Зрењанину похађали други регионални семинар о стратешком планирању, намењен организацијама цивилног друштва које желе да ојачају своје капацитете за укључивање у израду и спровођење локалних стратегија у локалним заједницама из којих долазе. Половину учесника су чинили представници еколошких организација и организација које се баве унапређењем права маргинализованих група, како би се цивилни сектор подстакао да партиципира у припреми и спровођењу ових веома значајних секторских стратегија на локалном нивоу.

Семинар је у целости био заснован на радионичарском раду, који је омогућио да се учесници упознају са најважнијим фазама циклуса стратешког планирања, захваљујући улогама и задацима које су им на радионицама додељиване.

   Foto_01                               Foto_02                          Foto_03

Јачање капацитета локалних ОЦД за стратешко планирање је једна од активности на пројекту „Стратешки планирамо-дајемо допринос бржем развоју локалне заједнице”, који ЦенТриР из Београда заједнички спроводи са удружењем „Народни парламент“, удружењем „Грађанска шанса“ из Ваљева и Сталном конференцијом градова и општина-СКГО.

Пројекат финансира Европска унија и суфинансира Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, кроз програм Подршка цивилном друштву- Национални програм 2012.

Logo-EU