Latinica | Ćirilica [google-translator]

Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata – Mladi su zakon 2018

Resurs centar za Jablanički i Pčinjski okrug,  udruženje Narodni parlament u saradnji sa Kancelarijama za mlade iz Leskovca, Vranja, Lebana i Trgovišta i Udruženjem Veles iz Vladičinog Hana, i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, u okviru programa MLADI SU ZAKON raspisuje konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih.

Ako ste kreativni, hrabri, humani, ako želite da omogućite kvalitetniji život vršnjacima, mladima ali i drugim sugrađanima u svojoj lokalnoj zajednici i imate između 15 i 30 godina, učestvujte u programu MLADI SU ZAKON koji se sprovodi devetu godinu zaredom u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih širom Srbije!

Mladi su zakon

Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

Ovde možete preuzeti kompletan tekst KONKURSA kao i OBRAZAC za pisanje predloga projektne ideje. Požurite, konkurs je otvoren do 04. oktobra 2018. godine.

Komisija će razmatrati pristigle predloge, a predstavnici odabranih omladinskih grupa/udruženja mladih biće obavešteni o narednoj fazi u kojoj će svoje ideje razvijati u predloge projekata, uz mentorsku podršku Narodnog parlamenta. Finalne predloge projekata predstavnici udruženja i grupa podnosiće putem platforme na sajtu www.mladisuzakon.rs.

Konačni rezultati konkursa, odnosno predlozi omladinskih volonterskih projekata koji će biti finansijski podržani biće objavljeni 29. oktobra 2018. godine, kada će i grupe krenuti da sprovode projekte.

Od 2010. godine, tokom realizacije programa MLADI SU ZAKON, finansirano je više od 1420 omladinskih ad-hoc volonterskih projekata realizovanih od strane udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa kojima su uređivani prostori za mlade u lokalnim zajednicama, sprovođene akcije za zaštitu životne sredine, akcije u cilju podsticanja humanosti i solidarnosti, razumevanja i tolerancije, bezbednosti, međugeneracijske saradnje i preduzetništva mladih. Pored toga, organizovano je i 27 omladinskih radnih akcija, a u 162 međunarodnih volonterskih kampova od 2014. godine uz podršku Mladih istraživača Srbije – Volonterskog servisa Srbije učestvovalo je preko 1200 volontera iz više od 25 zemalja i više od 1300 mladih iz Srbije i poklonilo više od 114 600 volonterskih sati.