Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Stare objave > Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata – Mladi su zakon 2018

Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata – Mladi su zakon 2018

Ресурс центар за Јабланички и Пчињски округ,  удружење Народни парламент у сарадњи са Канцеларијама за младе из Лесковца, Врања, Лебана и Трговишта и Удружењем Велес из Владичиног Хана, и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије, у оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН расписује конкурс за финансирање омладинских волонтерских пројеката у циљу подстицања активизма и волонтирања младих.

Ако сте креативни, храбри, хумани, ако желите да омогућите квалитетнији живот вршњацима, младима али и другим суграђанима у својој локалној заједници и имате између 15 и 30 година, учествујте у програму МЛАДИ СУ ЗАКОН који се спроводи девету годину заредом у циљу подстицања активизма и волонтирања младих широм Србије!

Mladi su zakon

На конкурс могу да се пријаве удружења младих и неформалне омладинске групе састављене од најмање пет чланова, као што су ђачки или студентски парламенти, разне омладинске секције и друге групе младих са територије Јабланичког и Пчињског округа. Неформалне омладинске групе морају имати минимум једну пунолетну особу.

Овде можете преузети комплетан текст КОНКУРСА као и ОБРАЗАЦ за писање предлога пројектне идеје. Пожурите, конкурс је отворен до 04. октобра 2018. године.

Комисија ће разматрати пристигле предлоге, а представници одабраних омладинских група/удружења младих биће обавештени о наредној фази у којој ће своје идеје развијати у предлоге пројеката, уз менторску подршку Народног парламента. Финалне предлоге пројеката представници удружења и група подносиће путем платформе на сајту www.mladisuzakon.rs.

Коначни резултати конкурса, односно предлози омладинских волонтерских пројеката који ће бити финансијски подржани биће објављени 29. октобра 2018. године, када ће и групе кренути да спроводе пројекте.

Од 2010. године, током реализације програма МЛАДИ СУ ЗАКОН, финансирано је више од 1420 омладинских ad-hoc волонтерских пројеката реализованих од стране удружења младих и неформалних омладинских група којима су уређивани простори за младе у локалним заједницама, спровођене акције за заштиту животне средине, акције у циљу подстицања хуманости и солидарности, разумевања и толеранције, безбедности, међугенерацијске сарадње и предузетништва младих. Поред тога, организовано је и 27 омладинских радних акција, а у 162 међународних волонтерских кампова од 2014. године уз подршку Младих истраживача Србије – Волонтерског сервиса Србије учествовало је преко 1200 волонтера из више од 25 земаља и више од 1300 младих из Србије и поклонило више од 114 600 волонтерских сати.