Latinica | Ćirilica [google-translator]

Okrugli sto u Leskovcu – ICSW 2019

Međunarodna nedelja civilnog društva (ICSW), koja se održava od 8. do 12. aprila 2019. godine, predstavlja ključno globalno okupljanje civilnog društva i drugih aktera, u želji da se konstruktivno uključe u pronalaženje zajedničkih rešenja za globalne izazove. Po prvi put u više od 20 godina organizovanja ovog međunarodnog okupljanja, CIVICUS će u partnerstvu sa Građanskim inicijativama (GI) održati svoj vodeći događaj u regionu Balkana.

Ovogodišnja tema – „Moć zajedništva“ – istražuje kako ljudi i organizacije širom sveta mogu i još uvek rade zajedno kako bi omogućili i zaštitili prostor za građansku akciju, u svetu u kojem globalne transformacije preoblikuju funkcionisanje civilnog društva.

Udruženje Narodni parlament, kao partner Građanskih inicijativa, organizuje lokalni događaj u Leskovcu u okviru obeležavanja Međunarodne nedelje civilnog društva. Smatramo da je važno da se istraže lokalni konteksti u kojima funkconišu organizacije civilnog društva, međusobno se umreže nosioci pozitivnih promena na lokalu, istraži prostor za međusobnu saradnju, kao i saradnju sa predstavnicima lokalnih samouprava i institucija, formulišu poruke sa lokala: primeri dobre prakse i preporuke koje će se podeliti na centralnom događaju u Beogradu.


U tom cilju, organizujemo okrugli sto: „Mostovi – udruženja i lokalne samouprave kao partneri u razvoju zajednice“ u četvrtak 04. aprila od 11 časova. Okrugli sto će se održati u Leskovcu, u prostorijama Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Agenda:
10:45 – 11:00 Registracija učesnika/ca
11:00 Otvaranje događaja, predstavljanje ICSW 2019
11:20 Predstavljanje programa delovanja učesnika i učesnica, mapiranje izazova u radu
11:45 Mostovi – istraživanje prostora za međusobnu saradnju i zajedničko delovanje
12:00 Kreiranje preporuka i zaključaka koji će biti predstavljeni na centralnom događaju
12:30 Koktel

Okrugli sto je namenjen predstavnicima udruženja aktivnih na teritoriji Jablaničkog okruga, predstavnicima medijskih udruženja, predstavnicima lokalnih samouprava i institucija, u cilju predstavljanja programa delovanja, definisanja zajedničkih prioriteta u razvoju zajednice, sklapanja partnerstava, mapiranja izazova u svakodnevnom radu i pronalaženja načina za njihovo prevazilaženje. Zaključci sa okruglog stola biće predstavljeni učesnicima centralnog događaja u Beogradu.

Pozivamo sve zainteresovane za učešće da se registruju ovde. Putni troškovi za učesnike van Leskovca će biti refundirani.

Više informacija o ICSW 2019 možete pronaći ovde.