Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Vesti > Okrugli sto u Leskovcu – ICSW 2019

Okrugli sto u Leskovcu – ICSW 2019

Међународна недеља цивилног друштва (ICSW), која се одржава од 8. до 12. априла 2019. године, представља кључно глобално окупљање цивилног друштва и других актера, у жељи да се конструктивно укључе у проналажење заједничких решења за глобалне изазове. По први пут у више од 20 година организовања овог међународног окупљања, CIVICUS ће у партнерству са Грађанским иницијативама (ГИ) одржати свој водећи догађај у региону Балкана.

Овогодишња тема – „Моћ заједништва“ – истражује како људи и организације широм света могу и још увек раде заједно како би омогућили и заштитили простор за грађанску акцију, у свету у којем глобалне трансформације преобликују функционисање цивилног друштва.

Удружење Народни парламент, као партнер Грађанских иницијатива, организује локални догађај у Лесковцу у оквиру обележавања Међународне недеље цивилног друштва. Сматрамо да је важно да се истраже локални контексти у којима функцонишу организације цивилног друштва, међусобно се умреже носиоци позитивних промена на локалу, истражи простор за међусобну сарадњу, као и сарадњу са представницима локалних самоуправа и институција, формулишу поруке са локала: примери добре праксе и препоруке које ће се поделити на централном догађају у Београду.


У том циљу, организујемо округли сто: „Мостови – удружења и локалне самоуправе као партнери у развоју заједнице“ у четвртак 04. априла од 11 часова. Округли сто ће се одржати у Лесковцу, у просторијама Центра за стручно усавршавање у образовању.

Агенда:
10:45 – 11:00 Регистрација учесника/ца
11:00 Отварање догађаја, представљање ICSW 2019
11:20 Представљање програма деловања учесника и учесница, мапирање изазова у раду
11:45 Мостови – истраживање простора за међусобну сарадњу и заједничко деловање
12:00 Креирање препорука и закључака који ће бити представљени на централном догађају
12:30 Коктел

Округли сто је намењен представницима удружења активних на територији Јабланичког округа, представницима медијских удружења, представницима локалних самоуправа и институција, у циљу представљања програма деловања, дефинисања заједничких приоритета у развоју заједнице, склапања партнерстава, мапирања изазова у свакодневном раду и проналажења начина за њихово превазилажење. Закључци са округлог стола биће представљени учесницима централног догађаја у Београду.

Позивамо све заинтересоване за учешће да се региструју овде. Путни трошкови за учеснике ван Лесковца ће бити рефундирани.

Више информација о ICSW 2019 можете пронаћи овде.

Objavljeno u:
Objavljeno dana: