Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Vesti > Otvorena vrata pravosuđa stižu i u Leskovac

Otvorena vrata pravosuđa stižu i u Leskovac

У сарадњи са Врховним касационим судом и Основним судом у Лесковцу, Удружење „Народни парламент“ организује Тематска отворена врата. Она представљају отворени форум за дискусију са грађанима о начину рада њиховог суда. На тај начин грађани имају прилику да упознају суд из другачије перспективе и кроз дијалог са представницима правосуђа реше бројне дилеме које имају као реални или потенцијални учесници у судском поступку.

Прва Тематска отворена врата у Лесковцу на тему „Зашто суђења дуго трају“ биће одржана у просторијама Основног суда у Лесковцу (судница 111/112), у петак 6. септембра 2019. године, са почетком од 17.00. Предвиђено трајање догађаја је до 18.30.

Говоре: Горан Митровић, директор Удружења „Народни парламент“, Миодраг Јанковић, председник Основног суда у Лесковцу, Новица Димитријевић, судија Основног суда у Лесковцу, Злата Ђорђевић, Транспарентност Србија. Преузмите детаљну АГЕНДУ.

Сви грађани који желе да учествују у раду Отворених врата неопходно је да потврде своје учешће до четвртка, 5. септембра до 17.00. преко prijava@yucom.org.rs или телефоном на број 018/306975.

Тематска отворена врата у Лесковцу организују се у оквиру непрофитног пројекта „Отворена врата правосуђа“, који је подржан од стране УСАИД-а, је јачање поверења грађана у рад правосудних институција у Републици Србији кроз побољшање комуникације између грађана и правосуђа. Пројекат реализује коалиција коју чине 12 организација које се баве људским правима и развојем демократије, као и струковна удружења правосуђа:

 1. Комитет правника за људска права (Yucom);
 2. Центар за европске политике (ЦЕП);
 3. Удружење тужилаца и заменика јавних тужилаца Србије;
 4. Мрежа одбора за људска права у Србији (CHRIS мрежа);
 5. Друштво судија Србије;
 6. Транспаретност Србија;
 7. Београдски центар за безбедносну политику (БЦБП);
 8. Партнери за демократске промене (Партнери Србија);
 9. Београдски центар за људска права,
 10. Центар за правосудна истраживања (ЦЕПРИС);
 11. Народни парламент Лесковац;
 12. Форум судија Србије.