Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Vesti > Poziv na konferenciju „Solidarno za prava svih“

Poziv na konferenciju „Solidarno za prava svih“

Удружење „Народни парламент“, Комитет правника за људска права и Београдски центар за безбедносну политику позивају заинтересоване да се пријаве за учешће на конференцији поводом представљања другог Извештаја о нападима на браниоце људских права у Србији за 2021 годину. Догађај ће бити хибридног формата, десиће се у петак 18. фебруара 2022. са почетком од 10.00. Догађај се може пратити путем Зоом платформе. Конференција се одржава уз подршку Делегације Европске уније у Србији.

Иницијатива „Солидарно за права свих“ је покренута са циљем јачања и окупљања бранилаца људских права у Србији и мапирања различитих напада и притисака са којима се они/оне суочавају. На основу података прикупљених за Мапу инцидената, бележењем ових напада и притисака на организације, неформалне групе и појединце који се баве заштитом људских права, тим људи иза иницијативе „Солидарно за права свих“ је припремио други годишњи извештај – „Извештај о нападима на бранитеље људских права у Србији за 2021. годину„.

Током презентације, учесницима домаће и међународне јавности биће представљене информације о тренутном стању и положају бранилаца људских права у Србији. У дискусији која ће уследити након презентације, фокус ће бити на ризицима и претњама са којима се суочавају бранитељи људских права, укључујући отежану радну атмосферу, узнемиравање, кршење права, претње и застрашивање, са крајњим циљем да се допринесе изради препорука које ће повећати ниво националне и међународне примене стандарда за заштиту бранилаца људских права у складу са међународним правом, укључујући предлоге за побољшање њихове ефикасности и безбедности.

Званични језик конференције су српски и енглески, уз обезбеђен симултани превод. Агенда ће бити достављена накнадно.

Вашу пријаву или пријаву учешћа представника Ваше институције/организије можете да пошаљете електронским путем до четвртка, 17. фебруара до 14.00 на office@yucom.org.rs или потврдите учешће на број телефона 011 33 44 235, како бисмо Вам проследили линк за догађај.

Срдачан поздрав,

Тим „Солидарно за права свих“

АГЕНДА

Objavljeno u:
Objavljeno dana: