Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Vesti > Javni poziv za učešće u programu razvoja omladinske politike u Užicu i Požegi

Javni poziv za učešće u programu razvoja omladinske politike u Užicu i Požegi

Udruženje „Narodni parlament“ poziva:

  • mlade do 30 godina iz Užica i Požege,
  • omladinske i sportske radnike iz Užica i Požege,
  • upošljenike lokalnih samouprava Užice i Požega,
  • upošljenike državnih organa i obrazovnih institucija koji rade sa mladima iz Užica i Požege,
  • udruženja, odnosno nevladine organizacije iz Užica i Požege,
  • medijske radnike iz Užica i Požege,
  • kao i sve druge zainteresovane pojedince koji imaju motivaciju da budu deo procesa usmerenom ka poboljšanju položaja i životnih prilika mladih u Užicu i Požegi

da se prijave za učešće u programu razvoja omladinske politike u Užicu i Požegi.

Od kakvih aktivnosti se program sastoji? U čemu učestvujem?

Prva aktivnost programa je trodnevna radionica za učesnike programa koja će biti održana 23-25. septembra 2022. u Hotelu Park u Ivanjici. Ova radionica će učesnicima omogućiti da se međusobno upoznaju i da zajednički osmišljavaju pravce delovanja budućih Lokalnih akcionih planova za mlade iz Užica i iz Požege. Radionica će imati i informativno-edukativni karakter jer će učesnici imati prilike da se pobliže upoznaju sa svim temama od važnosti za izradu LAP-a za mlade.

Druga aktivnost je međunarodni trening u Novom Sadu koji će okupiti učesnike iz Srbije, Nemačke, Poljske, Finske i Belgije. Trening će biti održan tokom oktobra 2022. godine. Ovaj trening će učesnicima omogućiti stvaranje poznanstava i potencijalne saradnje sa organizacijama i lokalnim samouprava van Srbije, kao i sticanje određenih znanja i veština iz oblasti omladinskih politika i saradnje u međunarodnim okvirima.

Naredne aktivnosti su planirane za 2023. godinu i uključuju učešće u radu fokus grupa tokom kojih će se definisati potrebe mladih iz Užica i Požege, kao učešće u radu okruglih stolova u Užicu i Požegi tokom kojih će u diskusijama na temu izrade LAP-ova za mlade učestvovati i zvaničnici Ministarstva omladine i sporta i drugi građani iz Užica i Požege koji nisu imali prilike da učestvuju u samom programu.

Šta želimo da postignemo?

Želimo da Užice i Požega dobiju kvalitetne i realno ostvarive Lokalne akcione planove za mlade. Želimo da u izradi ovih dokumenata učestvuju svi motivisani i relevantni akteri, uključujući i same mlade, te da se i na taj način osigura da oni odgovaraju realnim potrebama. Na kraju, želimo da se Lokalni akcioni planovi implementiraju i da ovo donese opipljive koristi za mlade iz Užica i Požege.

Detaljniji tekst ovog javnog poziva, planirane aktivnosti kao i način prijave mogu se naći u dokumentu „Javni poziv za učešće u programu razvoja omladinske politike u Užicu i Požegi„.

Nacrt Agende.

Rok za prijave: 15. septembar 2022. godine.

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor the EACEA can be held responsible for them.