Latinica | Ćirilica [google-translator]

Poziv za volontere u okviru projekta „Volonteri pomeraju granice za volontiranje u vanrednim situacijama“

Timočki omladinski centar u partnerstvu sa Slobodnim omladinskim centrom iz Vidina (Bugarska), a kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, realizuje u pograničnom regionu Srbije i Bugarske projekat Volonteri pomeraju granice za volontiranje u vanrednim situacijama.

Ovaj projekta svojevrsni je nastavak projekta Volonteri pomeraju granice, koji je TOC realizovao u periodu od 2016. do 2018. godine, takođe u okviru Interreg-IPA programa prekogranične saradnje. Nakon tada osnovanih 10 volonterskih centara, ove godine osnovano je još 10, a svi koordinatori volonterskih centra prošli su obuke sprovođenja programa za volontiranje u vanrendim situacijama.

 Cilj projekta je da se stvore uslovi za održivu saradnju u pograničnom regionu za povećanje učešća mladih u prevenciji, ali i pravilnom reagovanju u vanrednim situacijama kroz organizovano volontiranje u saradnji sa institucijama u pograničnom regionu.

Ideja je da volonterski centri ostvare međusobnu saradnju, ali prvenstveno i saradnju sa institucija u “mirnodobsko” vreme, kako bi prvenstveno radili na prevenciji vanrednih situacija uzrokovanih prirodnim nepogodama ili ljudskim faktorom, ali i kako bi mogli pravovremeno zajednički, organizovano da reaguju kada do neke vanredne situacije u pograničnom regionu dođe.

Na osnovu ranije raspisanog konkursa pored ranije izabranih volonterskih centara u Knjaževcu, Nišu, Pirotu, Zaječaru i Leskovcu, ove godine je izabrano još 5 iz Aleksinca, Majdanpeka, Bora, Vladičinog Hana i Kuršumlije.

Svi oni sada traže nove volontere koji će u narednom periodu proći obuke za volontiranje u vanrednim situacijama, imati priliku da budu učesnici na jednodnevnim razmena i zajedničkim akcijama u Srbiji i Bugarskoj i što je najbitnije, pomognu svojim lokalnim zajednicama ukoliko do neke vanredne situacije dođe.

Ko se može prijaviti?

•           Mladi od 15 do 30 godina iz Jablaničkog okruga

Kriterijumi za odabir:

•           Interesovanja, iskustvo u volontiranju i možda najbitnije motivacija volontera

Kako se prijaviti?

•           Zainteresovani volonteri mogu se prijaviti jednostavnim popunjavanjem prijavnog formulara (google forma) na linku https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfPamDLtfN78Ctfz7ZKBz8PMHyJmZLnt7fgEJw_fRYqVRhTMA/viewform

Tokom procesa selekcije koordinatori volontera kontaktiraće te ukoliko su mu potrebne dodatne informacija.

Nakon selekcije biće organizovana obuka volontera, raspoređivanje volontera prema potrebi volonterskog centra i dr. aktivnosti.

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati na brojeve telefona i mail adrese:

Narodni parlament Leskovac na broj telefona 060/7070395 ili na mail: office@parlament.org.rs

Ili tim TOC-a na broj telefona 069/4441091 ili na mail: konkurs@toc.rs