Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Vesti > Poziv za volontere u okviru projekta „Volonteri pomeraju granice za volontiranje u vanrednim situacijama“

Poziv za volontere u okviru projekta „Volonteri pomeraju granice za volontiranje u vanrednim situacijama“

Тимочки омладински центар у партнерству са Слободним омладинским центром из Видина (Бугарска), а кроз Интеррег-ИПА програм прекограничне сарадње Бугарска – Србија, реализује у пограничном региону Србије и Бугарске пројекат Волонтери померају границе за волонтирање у ванредним ситуацијама.

Овај пројекта својеврсни је наставак пројекта Волонтери померају границе, који је ТОЦ реализовао у периоду од 2016. до 2018. године, такође у оквиру Интеррег-ИПА програма прекограничне сарадње. Након тада основаних 10 волонтерских центара, ове године основано је још 10, а сви координатори волонтерских центра прошли су обуке спровођења програма за волонтирање у ванрендим ситуацијама.

 Циљ пројекта је да се створе услови за одрживу сарадњу у пограничном региону за повећање учешћа младих у превенцији, али и правилном реаговању у ванредним ситуацијама кроз организовано волонтирање у сарадњи са институцијама у пограничном региону.

Идеја је да волонтерски центри остваре међусобну сарадњу, али првенствено и сарадњу са институција у “мирнодобско” време, како би првенствено радили на превенцији ванредних ситуација узрокованих природним непогодама или људским фактором, али и како би могли правовремено заједнички, организовано да реагују када до неке ванредне ситуације у пограничном региону дође.

На основу раније расписаног конкурса поред раније изабраних волонтерских центара у Књажевцу, Нишу, Пироту, Зајечару и Лесковцу, ове године је изабрано још 5 из Алексинца, Мајданпека, Бора, Владичиног Хана и Куршумлије.

Сви они сада траже нове волонтере који ће у наредном периоду проћи обуке за волонтирање у ванредним ситуацијама, имати прилику да буду учесници на једнодневним размена и заједничким акцијама у Србији и Бугарској и што је најбитније, помогну својим локалним заједницама уколико до неке ванредне ситуације дође.

Ко се може пријавити?

•           Млади од 15 до 30 година из Јабланичког округа

Критеријуми за одабир:

•           Интересовања, искуство у волонтирању и можда најбитније мотивација волонтера

Како се пријавити?

•           Заинтересовани волонтери могу се пријавити једноставним попуњавањем пријавног формулара (гоогле форма) на линку https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfPamDLtfN78Ctfz7ZKBz8PMHyJmZLnt7fgEJw_fRYqVRhTMA/viewform

Током процеса селекције координатори волонтера контактираће те уколико су му потребне додатне информација.

Након селекције биће организована обука волонтера, распоређивање волонтера према потреби волонтерског центра и др. активности.

За сва додатна питања можете контактирати на бројеве телефона и маил адресе:

Народни парламент Лесковац на број телефона 060/7070395 или на маил: office@parlament.org.rs

Или тим ТОЦ-а на број телефона 069/4441091 или на маил: konkurs@toc.rs

Objavljeno u:
Objavljeno dana: