Latinica | Ćirilica [google-translator]

Narodni parlament je novi član NALED asocijacije

Udruženje Narodni parlament je od sredine marta 2014. postalo član Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

NALED je jedina poslovna asocijacija koja u svom članstvu okuplja predstavnike sva tri sektora društva: kompanije, opštine i NVO, koji zajedno rade na poboljšanju uslova za lokalni ekonomski razvoj i poslovanje u Srbiji. Od osnivanja (2006.) do danas, NALED-u je pristupilo preko 160 članova, među kojima su najuspešnije kompanije, opštine i NVO u Srbiji. Institucije Vlade Republike Srbije i međunarodne organizacije čine preko 30 institucionalnih partnera koji podržavaju aktivnosti NALED-a.

Misija NALED-a je unapređenje privrednog ambijenta Srbije kroz institucionalne reforme uz aktivno učešće i saradnju privrede, opština i građana.

Narodni parlament je jedan od samo nekoliko članova NALED asocijacije koji dolaze iz neprofitnog sektora. Članice NALED su brojne opštine iz Srbije kao i neke od najuspešnijih domaćih kompanija kao što su Holcim, Hemofarm, Imlek, Komercijalna banka, ComTrade, itd.