Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Stare objave > Narodni parlament je novi član NALED asocijacije

Narodni parlament je novi član NALED asocijacije

Udruženje Narodni parlament je od sredine marta 2014. postalo član Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

NALED je jedina poslovna asocijacija koja u svom članstvu okuplja predstavnike sva tri sektora društva: kompanije, opštine i NVO, koji zajedno rade na poboljšanju uslova za lokalni ekonomski razvoj i poslovanje u Srbiji. Od osnivanja (2006.) do danas, NALED-u je pristupilo preko 160 članova, među kojima su najuspešnije kompanije, opštine i NVO u Srbiji. Institucije Vlade Republike Srbije i međunarodne organizacije čine preko 30 institucionalnih partnera koji podržavaju aktivnosti NALED-a.

Misija NALED-a je unapređenje privrednog ambijenta Srbije kroz institucionalne reforme uz aktivno učešće i saradnju privrede, opština i građana.

Narodni parlament je jedan od samo nekoliko članova NALED asocijacije koji dolaze iz neprofitnog sektora. Članice NALED su brojne opštine iz Srbije kao i neke od najuspešnijih domaćih kompanija kao što su Holcim, Hemofarm, Imlek, Komercijalna banka, ComTrade, itd.