Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Stare objave > Narodni parlament je novi član NALED asocijacije

Narodni parlament je novi član NALED asocijacije

Удружење Народни парламент је од средине марта 2014. постало члан Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД).

НАЛЕД је једина пословна асоцијација која у свом чланству окупља представнике сва три сектора друштва: компаније, општине и НВО, који заједно раде на побољшању услова за локални економски развој и пословање у Србији. Од оснивања (2006.) до данас, НАЛЕД-у је приступило преко 160 чланова, међу којима су најуспешније компаније, општине и НВО у Србији. Институције Владе Републике Србије и међународне организације чине преко 30 институционалних партнера који подржавају активности НАЛЕД-а.

Мисија НАЛЕД-а је унапређење привредног амбијента Србије кроз институционалне реформе уз активно учешће и сарадњу привреде, општина и грађана.

Народни парламент је један од само неколико чланова НАЛЕД асоцијације који долазе из непрофитног сектора. Чланице НАЛЕД су бројне општине из Србије као и неке од најуспешнијих домаћих компанија као што су Холцим, Хемофарм, Имлек, Комерцијална банка, ComTrade, итд.