Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Stare objave > Poziv na seminar „Omladinski rad u Srbiji – od korisnika do promotera razvojne saradnje“

Poziv na seminar „Omladinski rad u Srbiji – od korisnika do promotera razvojne saradnje“

Удружење „Народни парламент“ позива заинтересоване омладинске раднике и раднице из Србије, представнике/це омладинских организација цивилног друштва и локалних канцеларија за младе да се пријаве на четвородневни семинар „Омладински рад у Србији – од корисника до промотера развојне сарадње“, који се одржава у Лесковцу, од 15. до 18. јуна 2015. године.

О СЕМИНАРУ
Семинар ће окупити до 30 омладинских радника/ца из Србије и они ће од експерата из земље и иностранства сазнати више о глобалном развоју и процесима креирања одрживих развојних циљева (СДГ) на глобалном нивоу, а овај тематски јединствен догађај пружиће прилику учесницима да се упознају са могућностима за ангажовање организација из Србије на пољу глобалног развоја и успостављању партнерстава са европским организацијама које специфично раде на пољу развојне сарадње. Значајан део семинара биће посвећен развијању идеја за партнерске пројекте са нагласком на развојну сарадњу, а који се могу финансирати из Еразмус+ програма. Неки учесници овог семинара имаће прилику и да учествују у студијском путовању и посети европским развојним организацијама које ће бити организовано на крају пројекта.

КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ
Семинар је превасходно намењен изградњи капацитета омладинских радника и радница из омладинских и ОЦД које раде са младима, као и из канцеларија за младе заинтересованим за продубљивање улоге домаћих омладинских актера на пољу глобалног развоја и развојне сарадње, као и успостављање партнерских односа са европским развојним организацијама.

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ
Сви заинтересовани за учешће на семинару треба да попуне пријавни формулар и пошаљу га на адресу: office@parlament.org.rs најкасније до 5. јуна 2015. године. Пријавни формулар можете преузети овде. Одабрани учесници/це биће обавештени/е до 11. јуна 2015.
Позив за учеснике семинара са пратећом агендом можете преузети овде.

О ПРОЈЕКТУ
Овај семинар, први у серији од три семинара које организујемо до краја године, реализује се у оквиру пројекта „Balancing the mind-set of youth work in Serbia – from aid receivers to global development supporters“ и за циљ има да мотивише и подржи омладинске раднике/це, односно омладинске ОЦД и КЗМ да се ангажују на активностима у области глобалног развоја. Пројекат се реализује као подршка кампањи „Европска година за развој 2015“ која за циљ има интензивирање дијалога између грађана и политичара на нивоу ЕУ, али и целе Европе, а у вези питања глобалног развоја. Иако је сврха кампање боља информисаност грађана ЕУ о међународном развоју она је такође усмерена на све младе Европе који имају највећи удео у осигуравању светлије будућности, не само за грађане Европе него и за цео свет.

EYD_emblem_3lines-EN               Eyd_CSA