Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Stare objave > Uspešno smo organizovali još jedan međunarodni edukativni događaj za mlade u Leskovcu

Uspešno smo organizovali još jedan međunarodni edukativni događaj za mlade u Leskovcu

Омладинска размена „Креативна омладина = активна омладина “ окупила је у Лесковцу у периоду од 5. до 14. маја 42 незапослене младе особе из БИХ, Мађарске, Румуније, Бугарске, Македоније и Србије.

Током овог догађаја учесници су имали прилику да презентују стање у својим локалним срединама, као и кораке које су појединачне државе преузеле у циљу смањења процента незапослених младих. Размена се бавила и узроцима незапослености.

У сарадњи са гостима предавачима из компаније Здравље Актавис и портала Лесковачке вести, бавили смо се запошљавањем у великим компанијама и омладинским предузетништвом као два ефикасна начина за смањење броја незапослених младих. Учесници/е су имали/е прилику да чују искуства предавача, постављају питања, али и учествују у радионицама и примене у пракси стечена знања. У сарадњи са фото клубом Лесковац одржан је и курс основа фотографије, као и фотографије у комерцијалне сврхе, а као резултат у Лесковачком Културном центру одржана је изложба фотографија које су настале током размене, под називом „Point of you(th)“. Као резултат рада у групама, учесници су током размене развили идеје за 7 импровизованих старт-уп компанија, осмислили производе и услуге, мисију и визију и одрживост, а компаније су имали прилику да представе локалном становништву током завршног догађаја у Лесковачком Културном центру. Током неформалног дела размене, учесници су имали/е прилику да уз пратњу водича обиђу знаменитости Лесковца, сазнају мало више о нашем граду, као и обиђу Омладински клуб где су млади из локалне средине представили своје активности.

Пројекат финансира Европска унија у оквиру програма „Млади у акцији“.Youth in Action logo