Latinica | Ćirilica
Narodni parlament > Stare objave > Poziv na seminar „Omladinski rad u Srbiji – od korisnika do promotera razvojne saradnje“

Poziv na seminar „Omladinski rad u Srbiji – od korisnika do promotera razvojne saradnje“

Желиш да се информишеш о процедурама аплицирања за Еразмус + програм, акредитацији за ЕВС? Волео/ла би да сазнаш више о процесима развојне сарадње и циљевима одрживог развоја? Пријави се на последњи у низу од три семинара „Омладински рад у Србији – од корисника до промотера развојне сарадње“ који удружење Народни парламент организује у Лесковцу, од 12. до 15.11. 2015. године!

О СЕМИНАРУ
Учесници/це семинара ће од експерата из земље и иностранства сазнати више о развојној сарадњи и процесима креирања одрживих развојних циљева на глобалном нивоу. Такође, семинар ће бити и прилика да се учесници/це упознају са радом европских развојних ОЦД и могућностима сарадње са истим. Значајан део семинара биће посвећен могућностима за аплицирање у оквиру Еразмус+ програма, као једном од Србији доступних фондова кроз који се могу финансирати пројекти развојне сарадње. Неки учесници овог семинара имаће прилику и да учествују у студијском путовању и посети европским развојним организацијама које ће бити организовано на крају пројекта.

КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ
На семинар могу да се пријаве:
– омладински радници/це из омладинских и ОЦД које раде са младима;
– координатори/ке Канцеларија за младе.

КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИШ НА СЕМИНАР
Попуњен пријавни формулар пошаљи на адресу: office@parlament.org.rs најкасније до 5. новембра 2015. године.
Позив за учеснике семинара са пратећом агендом преузми овде.
Обавештење о резултатима селекције добиће само они учесници/це који су одабрани за учешће на семинару.

EYD_emblem_3lines-EN Eyd_CSA

О ПРОЈЕКТУ
Овај семинар, последњи у серији од три семинара које организујемо до краја године, реализује се у оквиру пројекта „Balancing the mind-set of youth work in Serbia – from aid receivers to global development supporters“ и за циљ има да мотивише и подржи омладинске раднике/це, односно омладинске ОЦД и КЗМ да се ангажују на активностима у области глобалног развоја. Пројекат се реализује као подршка кампањи „Европска година за развој 2015“ која за циљ има интензивирање дијалога између грађана и политичара на нивоу ЕУ, али и целе Европе, а у вези питања глобалног развоја. Иако је сврха кампање боља информисаност грађана ЕУ о међународном развоју она је такође усмерена на све младе Европе који имају највећи удео у осигуравању светлије будућности, не само за грађане Европе него и за цео свет.